RECEPT NA PSTRUHA SE ZELENINOU
Rybu si dáváme každou neděli, je to náš rituál. A protože jsem po nějaké době měla pocit, že je to pořád dokola (což vaření je:D), zapojila jsem tedy i lehké obměny.
Co budeme potřebovat?
- Filety ze pstruha duhového, osvědčeno na boxii.cz, nebo síť GRUNT
- koření a tuk na rybu: ghí, sůl, pepř, kurkuma (protizánětlivá bylinka) a tymián (super na podporu trávení)
- Čerstvá zelenina a sezamová semínka na oblohu
- Kimchi jako příloha – já dávám lžíci a kupuju často toto VÍTOVO KIMCHI
- Nebo místo kimchi dám pickles, mám ráda od FOND SIDUS, koupíte třeba na rohlíku a nám cca měsíc vydrží
- A úplně nejlepší je mít od maminky domácí kvašené zelí
- Pokud bude příloha květáková rýže a nechce se vám vyrábět, dá se koupit od Bonduelle, pytlík vyjde na 2 porce, mám v mražáku a když to hoří rychlá příloha je na cestě, opražila jsem si první jarní cibulku na ghíčku a osmahla rýži ve wok pánvi, stačí jen dosolit
- Další přílohou může být pečená zelenina – já zvolila papriku, batáty, mrkev a brambory, peču na pečícím papíru na ghíčku asi 30 min na 180 °C
TIP 1: na pečenou zeleninu miluju italské bylinky od Sonnentoru
TIP 2: čerstvou zeleninu na talíři pokapu oliváčem nebo sezamovým/lískoořechovým olejem
TIP 3: rybu peču na 160 °C max. 10-15 min
Postup:
A protože v jednoduchosti je krása, tak tady úplně nemá smysl psát zvláštní postup. Vše je vepsáno mezi surovinami.
Ať Vám chutná.
pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová