PSTRUH SE ZELENINOVOU RÝŽÍ nebo PEČENOU ZELENINOU

RECEPT NA PSTRUHA SE ZELENINOU

Rybu si dáváme každou neděli, je to náš rituál. A protože jsem po nějaké době měla pocit, že je to pořád dokola (což vaření je:D), zapojila jsem tedy i lehké obměny.

Co budeme potřebovat?

  • Filety ze pstruha duhového, osvědčeno na boxii.cz, nebo síť GRUNT
  • koření a tuk na rybu: ghí, sůl, pepř, kurkuma (protizánětlivá bylinka) a tymián (super na podporu trávení)
  • Čerstvá zelenina a sezamová semínka na oblohu
  • Kimchi jako příloha – já dávám lžíci a kupuju často toto VÍTOVO KIMCHI 
  • Nebo místo kimchi dám pickles, mám ráda od FOND SIDUS, koupíte třeba na rohlíku a nám cca měsíc vydrží 
  • A úplně nejlepší je mít od maminky domácí kvašené zelí  
  • Pokud bude příloha květáková rýže a nechce se vám vyrábět, dá se koupit od Bonduelle, pytlík vyjde na 2 porce, mám v mražáku a když to hoří rychlá příloha je na cestě, opražila jsem si první jarní cibulku na ghíčku a osmahla rýži ve wok pánvi, stačí jen dosolit
  • Další přílohou může být pečená zelenina – já zvolila papriku, batáty, mrkev a brambory, peču na pečícím papíru na ghíčku asi 30 min na 180 °C

TIP 1: na pečenou zeleninu miluju italské bylinky od Sonnentoru

TIP 2: čerstvou zeleninu na talíři pokapu oliváčem nebo sezamovým/lískoořechovým olejem

TIP 3: rybu peču na 160  °C max. 10-15 min

Postup:

A protože v jednoduchosti je krása, tak tady úplně nemá smysl psát zvláštní postup. Vše je vepsáno mezi surovinami.

pstruh s květákovou rýžá a zeleninou4

Ať Vám chutná.


pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová

LOUČÍME SE 👋💛

Naši milí příznivci, cesta  CENTRA NÁVYKŮ končí a i přesto, že konce nebývají vždy příjemné, víme, že za rozhodnutím stojí čistý záměr, moudrá myšlenka a upřímné slzy dojetí.

Celý příběh CN a informace o ukončení naleznete v oficiálním rozloučení.