RECEPT NA ČOČKOVÉ TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A ŠPENÁTEM
Vzpomněla jsem si na jeden super rychlý a jednoduchý oběd, který mě baví, když jsem celý den pracovně mimo domov a můžu ho šoupnout do krabičky.
Co budeme potřebovat?
- Čočkové těstoviny – kupuju v Dmku, mají i cizrnové a jsou v biokvalitě.
- Tuňák, tady je to trochu ošemetnější v rámci kvality, doporučuju hledat ty ryby, které jsou lovené například na Islandu, snažím se dávat takové tipy, kdy vím, že zajdu běžně pro něco, co potřebuju do města a mám operativně vystaráno, ale u ryb v plechu to není úplně jednoduché. Zkrátka pokud chcete kvalitního tuňáka v plechovce, je dobré spíše objednat někde na e-shopu, např. BOXXI
- BIO špenát čerstvý
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej extra virgin
- Citronová šťáva
Postup:
Tady jedeme opravdu easy peasy vaření, ale za to efektivně a výživně. Uvaříme luštěninové těstoviny (záměrně dávám na výběr, já tady použila čočkové, ale můžete použít třeba i cizrnové). Poté přidáme zbylé ingredience. Pokud nechceme špenát lehce spařený od horkých těstovin, počkáme než vychladnou. Šupneme do krabičky a fičíme do práce nebo někam na cesty, jak je libo.
Ať Vám chutná.
pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová