ČOČKOVÉ TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A ŠPENÁTEM aneb oběd do práce

RECEPT NA ČOČKOVÉ TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A ŠPENÁTEM

Vzpomněla jsem si na jeden super rychlý a jednoduchý oběd, který mě baví, když jsem celý den pracovně mimo domov a můžu ho šoupnout do krabičky.

Co budeme potřebovat?

  • Čočkové těstoviny – kupuju v Dmku, mají i cizrnové a jsou v biokvalitě.
  • Tuňák, tady je to trochu ošemetnější v rámci kvality, doporučuju hledat ty ryby, které jsou lovené například na Islandu, snažím se dávat takové tipy, kdy vím, že zajdu běžně pro něco, co potřebuju do města a mám operativně vystaráno, ale u ryb v plechu to není úplně jednoduché. Zkrátka pokud chcete kvalitního tuňáka v plechovce, je dobré spíše objednat někde na e-shopu, např. BOXXI 
  • BIO špenát čerstvý
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej extra virgin
  • Citronová šťáva

Postup:

Tady jedeme opravdu easy peasy vaření, ale za to efektivně a výživně. Uvaříme luštěninové těstoviny (záměrně dávám na výběr, já tady použila čočkové, ale můžete použít třeba i cizrnové). Poté přidáme zbylé ingredience. Pokud nechceme špenát lehce spařený od horkých těstovin, počkáme než vychladnou. Šupneme do krabičky a fičíme do práce nebo někam na cesty, jak je libo.

luštěninové těstoviny alá rychloboěd

Ať Vám chutná.


pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová

Chceš odebírat zdravou poštu?

Každý měsíc s centrem návyků zasíláme tipy a rady pro zdravý život. Zanechte nám Váš e-mail a můžete se těšit na poštu. Pokud již poštu odebíráte, stačí zavřít toto okénko. Je to jednoduché, zdravé a ZADARMO.