RECEPT NA VYJÍMEČŇÁKA
- Těstíčko
- 50 g makové mouky (goodie)
- 50 g mandlové mouky (goodie)
- 200 g bio pohankové celozrnné mouky (pernerka)
- 1x prášek do perníku a 1x prášek do pečiva (bio eko super enerdžajzing) dohromady cca 20 g
- skořice
- 2 velké PL medu
- 4 šťastná vejce
- 250 ml mléka/ rostlinného/ obyč
- 3 pl kokosového oleje
- 250-300 g strouhané mrkve
- 1 jablko strouhané
- Poleva:
- 250 g mascarpone
- 250 g tvaroh
- 2 PL medu
- vanilkový extrakt
Postup:
- zahřejte troubu na 160 stupňů, plech vyplňte pečícím papírem
- sypké suroviny smíchejte dohromady
- přidejte mrkev, jablko, vyšlehaná vejce s mlékem a medem, kokosový olej
- hurá do trouby na 20 – 25 minut
- po vychladnutí natřeme polevou a dáme dozrát do lednic
S coffreečkem z goodie a kokosovým mlékem chutná nejlépe.
Tak komu upečete svého prvního VYJÍMEČŇÁKA?
Jani.
Jana Zahradníková, milovnice všeho, co vyživuje naše tělo, mysl i duši.