VYJÍMEČŇÁK

RECEPT NA VYJÍMEČŇÁKA

  • Těstíčko
    • 50 g makové mouky (goodie)
    • 50 g mandlové mouky (goodie)
    • 200 g bio pohankové celozrnné mouky (pernerka)
    • 1x prášek do perníku a 1x prášek do pečiva (bio eko super enerdžajzing) dohromady cca 20 g
    • skořice
    • 2 velké PL medu
    • 4 šťastná vejce
    • 250 ml mléka/ rostlinného/ obyč
    • 3 pl kokosového oleje
    • 250-300 g strouhané mrkve
    • 1 jablko strouhané
  • Poleva:
    • 250 g mascarpone
    • 250 g tvaroh
    • 2 PL medu
    • vanilkový extrakt

Postup:

  1. zahřejte troubu na 160 stupňů, plech vyplňte pečícím papírem
  2. sypké suroviny smíchejte dohromady
  3. přidejte mrkev, jablko, vyšlehaná vejce s mlékem a medem, kokosový olej
  4. hurá do trouby na 20 – 25 minut
  5. po vychladnutí natřeme polevou a dáme dozrát do lednic
S coffreečkem z goodie a kokosovým mlékem chutná nejlépe.
9F926DD6-D44A-46A2-98EC-58376022BBF0

Tak komu upečete svého prvního VYJÍMEČŇÁKA?


Jani.

Jana Zahradníková, milovnice všeho, co vyživuje naše tělo, mysl i duši.

Chceš odebírat zdravou poštu?

Každý měsíc s centrem návyků zasíláme tipy a rady pro zdravý život. Zanechte nám Váš e-mail a můžete se těšit na poštu. Pokud již poštu odebíráte, stačí zavřít toto okénko. Je to jednoduché, zdravé a ZADARMO.