TRESKA S PEČENÝMI RAJČATY A PAPRIKOU

RECEPT NA TRESKU S PEČENÝMI RAJČATY A PAPRIKOU

Dá se skoro říct, že je to ryba s lečem, ale není tomu úplně tak. Pojďme tedy na recept z jednoho pekáče, které mám nejradši.

Co budeme potřebovat?

          Filety z tresky: jak už jsem psala v předešlých receptech, tak ověřeno mám BOXXI,    dostanete ryby přímo i naporcované a můžete si vybrat z různých balíčků (pro pár, rodinu atd.)

          3 větší červené kápie, no prostě podlouhlé papriky nebo ty co jsou teď čerstvé k sehnání

          6 větších rajčat

          Svazek jarní cibulky

          Koření: kurkuma, sušený česnek, rozmarýn, tymián, oregano (používám Sonnentor, nebo se dá dokonce koupit BIO koření od Vitany, pokud chcete lepší kvalitu v nákupácích), tyto druhy koření jsou protizánětlivé, podporují trávení

          Sůl, pepř (používám himalájskou, pozor solí méně než klasická sůl)

          Olivový olej extra virgin – znamená za studena lisovaný, má nejlepší chuť a živiny, trocha    filtrované vody

Postup:

Zapneme troubu na 170 °C. Připravíme si zapékací mísu, tak aby se nám do ní vlezly filety z tresky, které nasolíme a opepříme a poprášíme kurkumou. Na dno mísy dáme cca lžíci oleje na každou filetu.  Poté si zvlášť na menší kousky nakrájíme rajče a papriku, které promícháme se zbylým kořením. Zeleninu dáme na filety, zalijeme asi 2dcl vody a pečeme. Doba pečení je asi 20-30 minut. Někdy více, kontrolujte zeleninu. Ryba sama o sobě nepotebuje tolik času, ale je pod zeleninou tak to vydrží a nevysuší se.  

Dobrou chuť u letních výživných rychlovek


pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová

LOUČÍME SE 👋💛

Naši milí příznivci, cesta  CENTRA NÁVYKŮ končí a i přesto, že konce nebývají vždy příjemné, víme, že za rozhodnutím stojí čistý záměr, moudrá myšlenka a upřímné slzy dojetí.

Celý příběh CN a informace o ukončení naleznete v oficiálním rozloučení.