RECEPT NA TRESKU S PEČENÝMI RAJČATY A PAPRIKOU
Dá se skoro říct, že je to ryba s lečem, ale není tomu úplně tak. Pojďme tedy na recept z jednoho pekáče, které mám nejradši.
Co budeme potřebovat?
– Filety z tresky: jak už jsem psala v předešlých receptech, tak ověřeno mám BOXXI, dostanete ryby přímo i naporcované a můžete si vybrat z různých balíčků (pro pár, rodinu atd.)
– 3 větší červené kápie, no prostě podlouhlé papriky nebo ty co jsou teď čerstvé k sehnání
– 6 větších rajčat
– Svazek jarní cibulky
– Koření: kurkuma, sušený česnek, rozmarýn, tymián, oregano (používám Sonnentor, nebo se dá dokonce koupit BIO koření od Vitany, pokud chcete lepší kvalitu v nákupácích), tyto druhy koření jsou protizánětlivé, podporují trávení
– Sůl, pepř (používám himalájskou, pozor solí méně než klasická sůl)
– Olivový olej extra virgin – znamená za studena lisovaný, má nejlepší chuť a živiny, trocha filtrované vody
Postup:
Zapneme troubu na 170 °C. Připravíme si zapékací mísu, tak aby se nám do ní vlezly filety z tresky, které nasolíme a opepříme a poprášíme kurkumou. Na dno mísy dáme cca lžíci oleje na každou filetu. Poté si zvlášť na menší kousky nakrájíme rajče a papriku, které promícháme se zbylým kořením. Zeleninu dáme na filety, zalijeme asi 2dcl vody a pečeme. Doba pečení je asi 20-30 minut. Někdy více, kontrolujte zeleninu. Ryba sama o sobě nepotebuje tolik času, ale je pod zeleninou tak to vydrží a nevysuší se.
Dobrou chuť u letních výživných rychlovek
pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová