RECEPT NA ŠPENÁT S VAJÍČKEM A BRAMBOREM
Další ze série, já chci klasiku ale zdravě :D. To jsem si tak jednou pomyslela na špenát ze školní jídelny, poznamenávám, že já špenát mega ráda a to už od školy. 100 % příloha brambor není úplně low carb, ale pokud další jídla už budou během dne s méně sacharidy, nevidím v tom problém. Navíc pokud se jedná o stav těhotenství, tak ne že jíme za dva, ale svačinka navíc je žádoucí a může vypadat třeba jako příloha v podobě brambor
Co budeme potřebovat?
(na 2 porce)
- Špenát: použila jsem jednu vaničku BIO špenátu a balíček domácího špenátu z mražáku – musím říct, že můj nultý zahradnický ročník se povedl nad očekávání a dokonce jsem vypěstovala špenát, celkové skóre čtyři balíčky v mražáku:D
- Ghí asi 1 lžíce
- Kokosové mléko Real thai 250 ml
- Sůl, pepř
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 šťastná vajíčka
- Brambory
Postup:
Rozehřejeme ghíčko a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, lehce osolíme. Potom přidáme špenát. Povaříme a nalejeme mléko. Všechno mixneme a máme krásnou omáčku, kterou dochutíme solí a pepřem a pak na závěr doplníme prolisovaným česnekem. Nakonec uvaříme brambory a uděláme volské oka a máme hotovo. V jednoduchosti je krása a někdy je méně více.
Ať Vám chutná.
pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová