RECEPT NA OBLÁČKOVÝ ŘEZ
Totální improvizace dokázala vytvořit recept na naprosto fenomenální dobrotu.
Co budeme potřebovat?
Korpus:
- 4 pohodová vajíčka (máme domácí, nebo kupuju od známých, bydlet na vesnici je super, přísun vajec zaručen :D)
- 1 lžíce tapioka škrobu (levná záležitost v každé zdravé výživě nebo už i v Alberu koupíte)
- 6 lžic mandlové mouky (já osobně pokud nekoupím někde za výhodnou cenu a přijatelnou kvalitu, tak si namelu vlastní mouku – dobře v mlýnku na kávu nebo takovém tom sekáčku, který je součásti multifunkčních tyčáků)
- 3 lžíce RAW kakaa (nepražené kakao, má více vitamínů, za mě chutná zároveň tak zajímavě, že klasika kakao by byla nuda)
- špetka soli (podtrhne chuť každého dezertu)
- 1/3 prášku do pečiva bez fosfátů (osvědčilo se mi DMko, kde kupujete v packu tuším po 4)
- 1 lžíce kokosového cukru (koupila jsem piksličku několik mesíců zpátky v DM a mám do teď)
Střední vrstva
- nakrájené 2 banány a 2 kiwi
Krém
- 1 smetana ke šlehání (super je ta kde je nejvíce procent tuku, pamatuj, kvalitní tuk dodá chuťku a výživu, fakt se jich nebojme)
- 1 coco jogurt (kupuju natural v Lidlu nebo Kaufladnu a když jsem finančně zrovna zdatná, tak objednám na WILD AND COCO – ty jsou luxusní)
- 1 lžíce medu (mám domácí od včelaře z druhé dědiny)
Nahoru nastrouhat kvalitní čokošku. (Miluju Vivani, to je prostě za mě jedna z nejvíc čokoládek, nejradší má 89 %, koupíte ve zdravých výživách, tady jsem ale dala Lindtku 90 %, protože improvizace že jo :D)
Postup:
Na cca 6 kousků větších 😀
Suché ingredience smícháme až na cukr. Vejce oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme a žloutky utřeme s cukrem. Poté zapracujeme hladké těsto. Pozor na sníh, ten jen jemňounce vmícháme. Trouba je rozehřátá na 180 stupňů. Vlijeme těsto do formy o rozměu 30×20 cm a pečeme asi 15 minut.
Na vychladlý korpus klademe ovoce a krém.
Na závěr nastrouháme čokoládu.
Příjemné chvíle u kávy či čaje
pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová