JABLEČNÉ LÍVANEČKY

RECEPT NA JABLEČNÉ LÍVANEČKY

Protože se nám tento rok poštěstilo, tak máme jablka ze zahrady. Což je bomba, ale každý rok není posvícení, ten minulý nám vyšly jablíčka asi na dva týdny. Teď, když píšu článek je konec listopadu a jablek máme ještě jednu bednu, yeeees. Já miluju prostě ten pocit mít něco domácího ☺. To jen tak, já vím, že kolikrát jsme jinde v tom životě a tak když nemám domácí, koupím. Ale volím lokální a BIO, a když nemám možnost, nezblázním se a beru BIO Lidl/Kaufland, zkrátka klííídek ☺. Píšu to tak, protože mě překvapilo, kolik se mi sešlo lidí s orthorexií (:D husté slovo, já vím, chtěla jsem ho poprvé někde použít ☺). Jsou to lidé, kteří jsou až úzkostliví v rámci životního stylu. Chtějí být 100 % Cukrfree, low carb, vegan atd. ze strachu (taky jsem taková bývala, nosila jsem si svou 100 % čoko Vivani do kavárny, protože nedej bože si dát dezert taky). A tím chci říct, nezblázněme se zbytečně z toho, protože navrch má vždy psychika/mindset. Mysleme na to ☺. Extrémy ve všem nejsou zdravé a teď dost filozofování a jdeme na lívance alá podzimní záchvěv.

Ingredience:

  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce nepražené kakao
  • Kypřící prášek bez fosfátů půl lžičky
  • 1 velké nebo 2 menší jablka nastrouhaná na hrubou
  • Čtvrt lžičky skořice
  • Pár kapek vanilky, super je od Grešíka, lusky nepěstujeme běžně doma, ale dalo by se, vanilka je vlastně druh orchideje 😀
  • Lžička tapiokového škrobu
  • 1 lžíce namletých slunečnicových semínek
  • Špetka soli

Postup:

Já osobně zplácám vše dohromady a jdu smažit na ghíčku. Je tady ještě postup Na jedny lívance, je to skoro stejné ☺ . Kombinace jablíčka a skořice já nejvíc v zimě je TOP.

 
jablečné lívanečky

Ať Vám chutná.


pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová

Chceš odebírat zdravou poštu?

Každý měsíc s centrem návyků zasíláme tipy a rady pro zdravý život. Zanechte nám Váš e-mail a můžete se těšit na poštu. Pokud již poštu odebíráte, stačí zavřít toto okénko. Je to jednoduché, zdravé a ZADARMO.