DOMÁCÍ BULKY NA BURGERY

RECEPT NA ZDRAVÉ HOUSKY NA BURGERY NEBO SENDVIČE

Připravte si s námi zdravé housky na burgery nebo sendviče. 

Ingredience na housky:

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 60 g uvařené pohanky lámanky
  • 190 g kvásku ( 170 ml tekutiny + 20 g čerstvého droždí + 1/2 čajové lžičky třtinového cukru)
  • 20 g rozpuštěného másla/ghí pokojové teploty
  • 1 čajová lžička mořské soli
  • 1 vejce ( nebo 1 čajová lžička mletého lněného semínka rozmíchaného se 4 čajovými lžičkami vody, které necháme cca 4 minuty absorbovat vodu)
  • mouku a špaldovou krupici na podsypávání

Kvalitní mořskou sůl můžeme doporučit například z Puravia mořská sůl z Mallorcy SAL SAL, nebo speciální 100% přírodní nerafinovanou sůl FLOR DE SAL.

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto , necháme 1,5 hodiny kynout na místě pokojové teploty.

Vytvarujeme bulky – na pracovní ploše pomoučené moukou a krupicí vyválíme plát silný 1 cm, hrnkem vykrajujeme kolečka o průměru 8 – 9 cm.

Opět necháme pod utěrkou kynout 15 minut.

Rozpálíme silnostěnnou pánev, plamen dáme da nejnižší stupeň, opékáme z každé strany 5 minut.

Bulku plníme dle chuti!

domaci-bulky

Tip:

Pokud máte například chuť na snídaňový sendvič, můžete bulku naplit šunkou a vejcem a jako přílohu zvolit lehký zeleninový salátek.

Vejce v páře

  • vejce vyklepneme do zapékací misky vytřenou olejem. Vložíme na napařovací nástavec do hrnce s vodou na 6 minut.
 

Ať Vám chutná.

Hana Horáková

LOUČÍME SE 👋💛

Naši milí příznivci, cesta  CENTRA NÁVYKŮ končí a i přesto, že konce nebývají vždy příjemné, víme, že za rozhodnutím stojí čistý záměr, moudrá myšlenka a upřímné slzy dojetí.

Celý příběh CN a informace o ukončení naleznete v oficiálním rozloučení.