RECEPT NA ČOKO SEMÍNKOVOU KAŠI
Takové to, že je vám v I. trimestru blbě a potřebujete, aby
vám hlavně po ránu jídlo zklouzlo lehce, rychle do bříška :-D.
Ingredience:
- půl deci koko mléka
- 1 žloutek
- 1 lžíce nepražené kakao (má víc vitaminů a něco získáš; grankem ztratíš vše :D)
- 250 ml mandlové nebo kešu (pokud nejsem líná vyrobím, takže mixneš hrst ořechů a přecedíš přes plátýnko nebo velmi jemné sítko a nebo kupuju nedoslazované DM, za mě 10x lepší než Alpro, to využívám max baristu glutenfree oat na capuccino občas)
- Špetka soli
- 1 a půl lžíce koko mouky, ověřilo se mi DMko
- 1 lžíce čerstvě namletých zlatých lněných (vždy je potřeba čerstvě namlít, semínka pak mají tendenci žluknout)Kokosový olej na smažení (používám DM, Lidl BIO,.)
Postup:
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady zvlášť na talířek. Coco a ořechové mléko (dělala jsem jen z coco mléka, ale na mě z Real thai dost tučné, tak lepší mi přišla kombinace) jsem dala do menšího kastrůlku. Zahříváme a poté přisypeme sypkou směs, jakmile bude kaše skoro vařit, odstavíme a vmícháme žloutek. Pořádně promícháme a zpátky na plameni řádně prohřejeme tak, aby se nám vajíčko uvařilo.
Zdobte čím je libo, já jsem měla po ruce mango a zbytek malin od babi. Kdo by chtěl trochu přisladit, tak já osobně preferuju med u kaší, ale až do kaše v misce, kde nepřijdu o prospěšné enzymy a vitaminy v medu.
Ať Vám chutná.
pro Centrum Návyků zpracovala Markéta Varmužová