BOŽÍ TÁČ

IMPROVIZACE MI NÉ VŽDY JDE, ALE TENTOKRÁT TO STOJÍ ZA TO

Tento recept začal, když mi jeden vděčný praktikant donesl jejich úžasné meruňky (i domácí meruňkovici :D) do poradny jako poděkování. A to víte, že domácí, s láskou pěstované meruňky, bez postřiků nenechám ležet ladem. Pár meruňek letělo hned do bříška, další jsem si druhý den zamíchala do jogurtu ale pak mě napadlo udělat z nich táč. A tak se stalo. 

Ingredience na táč:

Těsto:
2x hrnek ovesných vloček – vyzkoušela jsem jemné i vcelku (poprvé jsem použila bezlepkové od značky probio a podruhé klasické bio od alnatura)
1x hrnek kokosového mléka/ jiného rostlinného nebo kravského, ideálně A2 mléka/ mléčného kefíru
(použila jsem koko mléko né z plechovky ale buďto CoCo z goodie a při druhém pečení Alpro bez cukru, tentokrát)
1/2 hrnku bio kokosového oleje (goodie)
1/2 – 3/4 hrnku “cukru” dle výběru a vlastních preferencí, já zvolila erythritol a po druhé nebo 3 vrchovaté PL medu
2 šťastná vejce
1 vrchovatou PL prášku do pečiva bez fosfárů
skořice, perníkové koření (dle oblíbené značky), vanilkový extrakt / co je libo na dochucení

Na těsto:
1x celý tvaroh 250 g
povidla (domácí/ goodie)/ můžete dát i marmeládu/ nebo pouze tvaroh
7-10 meruňěk, rybíz, borůvky/ co je doma a co se hodí

Posypka:
kokosový olej, kokosová mouka (a trošku kokosu) v poměru “přiměřeně, aby z toho vznikla posypka” (věřím, že to zvládnete, začněte po lžících 1 lžíce kokosového oleje, 1 kokosu a 1 kokosové mouky – co to udělá a postupně laďte dále, slibuju že to vyjde!)

Kód pro nákup tuků, vloček, mléka (ale i drogerie či suplementů) na goodie je PROZDRAVI5.

Postup

Vše z kategorie těsto smíchejte a nechejte 5 minutek odstát, ať vločky svými vlastnostmi trošinku zahustí těsto.
Těsto nalejte na pečící papír/ vymazaný plech a dejte péct na 170-180 stupňů na 10 minut.
Po 10 minutkách potřete těsto povidly/ marmeládou, poté tvarohem a naskládejte na něj ovoce viz obrázek. 
Dejte zpět do trouby na 15 minut.
Po deseti minutách na těsto posypte posypku a na posledních 10 minutek hurá do trouby. 

Táč je na světě!

Na fotce je jeden meruňkovo-borůvkový a druhý meruňkovo-rybízový, oba dva jsou fantastický!

Chutná nejlépe v milé společnosti s mléčným kefírem či dobrým čajem

Ať Vám chutná.

Chceš odebírat zdravou poštu?

Každý měsíc s centrem návyků zasíláme tipy a rady pro zdravý život. Zanechte nám Váš e-mail a můžete se těšit na poštu. Pokud již poštu odebíráte, stačí zavřít toto okénko. Je to jednoduché, zdravé a ZADARMO.